#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
150-200 g sera (red) cheddar/ 5-7 oz (red) cheddar/ 150-200 g di formaggio tipo (red) cheddar
1 długa bułka kanapkowa/ 1 baguette/ 1 baghetta
ok. 50 g masła/ 1.5 oz butter/ 50 g di burro circa
orzechy np. arachidowe/ nuts e.g. peanuts/ arachidi
zielona pietruszka/parsley/ prezzemolo
Polish
Wykonanie: Ser pokroić na plasterki. Z braku cheddara można wypróbować inny żółty ser. Bułkę pokroić na kromeczki. Każdą posmarować masłem, obłożyć plasterkami sera, na ser położyć kilka połówek orzechów. Kanapki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Gdy ser się roztopi, a bułka zarumieni, wyjąć. Podawać na gorąco z listkami pietruszki (ew. sałaty).
Ciekawostkę na temat sera cheddar znajdziecie na moim blogu katalogu Lokalne smakołyki.
English
Ciekawostkę na temat sera cheddar znajdziecie na moim blogu katalogu Lokalne smakołyki.
English
Method: Slice the cheddar and the bread. Spread butter over each bread slice and cover it with a slice of cheddar. Place several nut halves on the top of each slice of bread. Place them on a tin and bake in hot oven until the cheese melts. Serve warm with parsley (or lettuce) leaves.
Italiano
Italiano
Come si fa: Tagliare la baghetta a fette. Spalmare ogni fetta col burro e coprirla col formaggio e pochi arachidi. Mettere i panini al forno caldo finché il formaggio non si scioglierà. Servire i panini ancora caldo con qualche figlio di prezzemolo o lattuga.
Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
No comments:
Post a Comment