BLOG MENU AND ADDITIONS

27/05/2020

Sok buraczany - Beetroot Juice Recipe - Succo di barbabietola rossa

#SmakołykiAngeli #angelasdelicacies #leprelibatezzediangela
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
łodygi botwiny/ beetroot stems/ costole di barbabietole
buraki/ beetroots/ barbabietole
jabłka lub pomarańcze/ apples or oranges/ mele oppure arance
marchewki/ carrots/ carote
łodyga selera naciowego/ celery/ costola di sedano

Polski
Wykonanie: Umyć dobrze warzywa. Marchewki obrać. Wycisnąć sok w wyciskarce, a sok z pomarańczy w osobnej wyciskarce do cytrusów. Wypić jaknajszybciej po wyciśnięciu.

English
Method: Wash the fruit and the carrots. Peel the carrot. Make the juice using a juice extractor, orange juice using a citrus extractor. Drink within an hour after having made the juice.
.
Italiano
Come si fa: Lavare bene la frutta e verdura. Pelare le carote. Usare un estrattore di succo, per le arance usare lo spremi agrumi. Versare il succo in un bicchiere di vetro e bere il più velocemente possibile.


Przepis znajduje się  w moich  poniższych akcjach kulinarnych:

"Mam smaka na buraka" 2020



No comments:

Post a Comment