BLOG MENU AND ADDITIONS

27/11/2022

Migdałowe ciasteczka na białkach - Biscotti di mandorla - Almond Biscuits Recipe

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
300 g mielonych migdałów/ 10.5 almond flour/ 300 g di farina di mandorle
300 g cukru pudru/ 10.5 oz icing sugar/ 300 g di zucchero a velo
3 białka z małych jajek/ 3 small egg whites/ 3 albumi medi
skórka z cytryny/ lemon zest/ scorza di 1 limone

Polski:
Wykonanie: Ubić białka z cukrem mikserem, dodać migdały wraz ze skórką i wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nałożyć masę migdałową (można ją uprzednio schłodzić na ok pół godziny w lodówce), nakładamy małą łyżeczką. Każde ciasteczko możemy udekorować domową konfiturą (na zdjęciach jest to konfitura z żurawiny). Im większą ilość nałożymy, tym bardziej ciasteczka nam się rozjadą. Upiec w 180° C na jasno złoty kolor. 

English:
Method: Beat the whites with sugar until stiff, add the almond flours, the grated lemon zest and mix well. Fill in small pieces of the almond cream onto your backing sheet (you can also decorate each cookie with a tiny amount of home made jam such as cranberry jam) and bake at 350° F until golden. 

Italiano:
Come si fa: Sbattere gli albumi con lo zucchero, aggiungere la farina di mandorle e la buccia di un limone grattugiata ed amalgamare. Mettere piccole porzioni su una teglia (potere decorare ogni porzione con un pizzico di una marmellata fatta in casa come questa) e cuocere in forno già caldo a 180° C finché i dolcetti diventano dorati. 

No comments:

Post a Comment