BLOG MENU AND ADDITIONS

13/06/2019

Kasza jaglana z pieczonymi burakami i kaparami - Baked Beetroot Capers & Millet Recipe - Miglio con barbe rosse al forno e capperi

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
200 g kaszy jaglanej/ 7 oz millet (kasha)/ 200 g di miglio
1-2 ząbki czosnku/ 1 -2 garlic cloves/ 1-2 spicchi d'aglio
2 buraki/ 2 beetroots/ 2 barbabietole rosse
kapary/ capers/ capperi
ulubione zioła np. zahatar/ your favourite herbs e.g. za'atar/ vostre erbe aromatiche preferite
sól i pieprz do smaku/ salt and pepper to taste/ sale e pepe
olej z oliwek/ olive oil/ olio di oliva

Polski
Wykonanie: Buraki wyszorować, obrać, pokroić na plastry, posolić, oprószyć ziołami (u mnie jest to zahatar) i skropić oliwą i upiec w piekarniku (ok 20 minut). Ugotować kaszę (wcześniej zalać zimna wodą, po czym wrzątkiem). Czosnek zmiażdżyć. Upieczone buraki pokroić w paski i wymieszać wszystko razem z kaszą, doprawić solą, pieprzem, ulubionymi ziołami i odsączonymi kaparami.

English 
Method: Wash and peel the beetroots, then slice them and bake in the oven over medium heat for about 20 minutes.  Boil the millet  in 2½ cups of water for 10 – 12 minutes and let rest for 5 minutes. Meanwhile, mince the garlic with a small amount of olive oil. Cut into stripes the baked beetroots. Mix all the ingredients well together with the capers. Season to taste with the za'atar, salt and pepper.

Italiano
Come si fa: Lavare bene e sbucciare le barbabietole, cospargerle di erbe aromatiche come zahatar e far cuocere nel forno caldo per circa 20 minuti. Cuocere il miglio (prima sciacquarlo bene in acqua corrente). Macinare o schiacciare l'aglio ed un po' d'olio d'oliva. Tagliare a strisce le rape cotte al forno. Mescolare il tutto con i capperi e condire con un po' di sale e pepe.


Przepis bierze udział w mojej buraczanej akcji kulinarnej:


No comments:

Post a Comment