#SmakołykiAngeli #angelasdelicacies #leprelibatezzediangela |
Kwiaty jadalne wciąż nam towarzyszą, nie tylko na wiosnę, zachęcam w dalszym ciągu wszystkich do ich konsumpcji z kilku względów: stanowią piękną dekorację naszych stołów, talerzy, dań, potraw, napojów, kiszonek, a przy okazji są smaczne, wonne i bogate w witaminy i inne potrzebne organizmowi składniki mineralne, odżywcze, antyoksydanty i inne, przy okazji polecam skorzystanie z poniższych kwiecistych przepisów. Dziękuję wszystkim uczestnikom akcji i serdecznie Wszystkich pozdrawiam.
A oto 24 przepisy, które są efektem pracy 8 uczestników akcji (wystarczy kliknąć na interesujący Was przepis i zostaniecie przekierowani na odpowiedniego bloga, zapraszam też do zerknięcia na mój przepis z płatkami maków polnych, który niestety nie znalazł się w akcji: Omlet włoski z botwiną - Beetroot Leaves Omelette Recipe - Frittata alle cime di rapa rossa):
Cieszę się, że mogłam wziąć udział w akcji. Jadalne kwiaty oraz chwasty to mój konik.
ReplyDeleteMiło mi, Aniu. I dla mnie świat roślin stanowi wielkie i interesujące wyzwanie!
ReplyDelete