Labels

Lunch (190) Pranzo (190) Obiad (184) Cena (153) Cakes (145) Ciasta (143) Torte (139) Tea cakes (130) Ciastka (123) Dolcetti (119) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (89) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (23) Bevande (22) Napoje (22) Antipasti (21) Breakfasts (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Pancakes (16) Le crepes (15) Naleśniki (15) Akcje kulinarne (14) Gratin (14) Zapiekanka (14) Preserves (11) Przetwory (11) Konkurs (10) Confetture (7) Marmellate (6) Biscotti salati (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

11/06/2018

Ciastka migdałowe - Almond Tea Cakes - Dolcetti alle mandorle

Smakołyki Angeli na Facebook
Polski/English/Italiano
Składniki:/Ingredients:/Ingredienti:
200 g migdałów/ 7 oz almonds/ 200 g di mandorle
200 g mąki / 7 oz all purpose flour/ 200 g di farina
200 g masła/ 7 oz butter/ 200 g di burro
200 g cukru trzcinowego/ 7 oz brown cane sugar / 200 g di zucchero grezzo di canna
opakowanie cukru z prawdziwą wanilią/ 1 ts vanilla extract/ 1 bustina di vaniglia
5-6 jajek/ 5-6 eggs/ 5-6 uova

Polski:
Wykonanie: Migdały zmielić (nie trzeba ich oddzielać od skórki) lub użyć 200 g mąki migdałowej. Zmiksować lub ręcznie dobrze wymieszać wszystkie składnikiCiastem wypełnić do połowy papierowe foremki, można włożyć cały migdał do każdej foremki, posypać cukrem trzcinowym i piec w 180-200°C przez ok. 20 minut. 

English
Method: Grind the almonds or use 7 oz almond flour instead. Mix all the ingredients using a food processor or stir everything well with a spoon. Fill in paper cupcakes with the batter and sprinkle with cane sugar, you can also add an almond onto each cake. Bake at 350°F for about 20 minutes.

Italiano
Come si fa: Macinare le mandorle oppure usare 200 g di farina di mandorle gia' pronta. Usando tutti gli ingredienti lavoriamo l'impasto. Riempire a meta' ogni pirottino con l'impasto (si puo' mettere le mandorle intere sopra ogni pirrottino e mettere un po' di zucchero) e facciamo cuocere i dolcetti nel forno già caldo a 180-200°C per 20 minuti circa (controllando regolarmente la cottura perché non si cuociano troppo).