Labels

19/11/2019

Głożyna w maceracie - Jujube Fruit Liquor - Brodo di giuggiole

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski
Wykonanie: Owoce głożyny dobrze umyć, usunąć pestki. Zalać je spirytusem i pozostawić na kilka tygodni w szklanych słojach. Następnie dodać cukru i wody, wymieszać. Można odlać alkohol i przeznaczyć na nalewkę, można też zostawić owoce do stopniowego spożycia, ze względu na walory zdrowotne. 

English 
Directions: Wash the fruit, deprive of the stones and place them in a jar, pour in pure alcohol and leave for several weeks. Then add some sugar and water, mix well and separate the fruits from the liquor. 

Italiano
Come si fa: Lavare bene i frutti di giuggiole, togliere i noccioli, e metteteli nei barattoli. Versare l'alcool puro e lasciare a riposare per qualche settimana. Aggiungere lo zucchero e poi allungare con l'acqua per ottenere il liquore e separare i frutti per poter gradualmente consumarli. 

Przepis bierze udział w mojej poniższych akcjach kulinarnych, 
zapraszam do udziału:
Owoce jesieni
Owoce jesieni

No comments:

Post a Comment