Labels

19/11/2019

Nalewka i konfitura z owoców pigwowca - Japanese Quince Liquor And Jam Recipe - Marmellata e liquore di mele cotogne giapponesi

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski
Wykonanie: Owoce pigwowca dobrze umyć, usunąć gniazda nasienne. Zasypać je cukrem i pozostawić na kilka tygodni w szklanych słojach. Następnie zalać je spirytusem lub wódką, wymieszać. Odlać alkohol i przeznaczyć na nalewkę, Owoce wykorzystać do zrobienia konfitury (smażyć z cukrem na wolnym ogniu, zblendować i włożyć do słoików).

English 
Directions: Wash the fruit, deprive of the stones and place them in a jar and cover them with sugar and leave for several weeks. Then add vodka or alcohol, mix well and separate the fruits from the liquor. Use the fruits to make jam. 

Italiano
Come si fa: Lavare bene i frutti di mele cotogne giapponesi, togliere i noccioli e metteteli nei barattoli, coprire bene con lo zucchero e lasciare a riposare per qualche settimana. Aggiungere l'alcool oppure la vodka e poi allungare con l'acqua per ottenere il liquore e separare i frutti.  Usare i frutti per fare la marmellata.

Przepis bierze udział w mojej poniższych akcjach kulinarnych, 
zapraszam do udziału:
Owoce jesieni
Owoce jesieni

No comments:

Post a Comment