#SmakołykiAngeli #angelasdelicacies #leprelibatezzediangela |
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
200 g wiórek kokosowych/ 7 oz coco flakes/ 250 g di farina di cocco
150 g cukru trzcinowego/ 5.2 oz cane sugar/ 150 g di zucchero di canna
100 g masła/ 3.5 oz butter/ 100 g di burro
100 g masła/ 3.5 oz butter/ 100 g di burro
60 g suszonego kokosu w kostce/ 2 oz diced dry coconut/ 60 g di cocco a cubetti
80 g mąki orkiszowej/ 2.8 oz spelt flour/ 80 g di farina di farro (spelta)
3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova
1 łyżeczka winianu potasu/ 1 ts cream of tartar/ 1 cucchiaino di cremor tartaro di uva
Polski:
Wykonanie: Ubić białka z cukrem mikserem, kokos wymieszać z resztą składników (najlepiej, gdy masło jest temperatury pokojowej), dodać kokos w kostkach i na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Z ciasta zrobić kulki nabierając łyżeczką. Upiec w 180°C (przez ok 10 minut). Smacznego!
English:
Method: Beat the whites with sugar until stiff, mix the coco flakes with the rest of the ingredients and stir with the egg whites at the end delicately. Form small walnut size balls and bake at 180° C/ 350° F until golden (for about 10 minutes).
Italiano:
Come si fa: Sbattere gli albumi con lo zucchero, amalgamare la farina di cocco, il cocco a cubetti con il resto degli ingredienti ed alla fine mescolare delicatamente con gli albumi sbattuti. Formare delle palline e cuocere in forno già caldo a 180°C finché i dolcetti diventano dorati, cioè per circa 10 minuti.
No comments:
Post a Comment