Labels

Lunch (188) Pranzo (188) Obiad (182) Cena (151) Cakes (143) Ciasta (141) Torte (137) Tea cakes (128) Ciastka (121) Dolcetti (117) Supper (108) Dolci (93) Kolacja (93) Cookies (87) Desery (85) Desserts (85) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (25) Zupy (25) Contorni (24) Minestroni (24) Antipasti (21) Breakfasts (21) Drinks (21) Bevande (20) Napoje (20) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

13/02/2018

Udka z kurczaka z rozmarynem - Rosemary Chicken Recipe - Pollo al rosmarino

Smakołyki Angeli na Facebooku

Udka posolić, okrasić przyprawą  (np. pieprz, czosnek, majeranek, szałwia) i delikatnie smażyć na wolnym ogniu, razem z kilkoma gałązkami świeżego rozmarynu.  Podawać np. z tłuczonymi ziemniakami i rotterdamską sałatką z buraków. Uwaga: igiełki rozmarynu w ten sposób smażone są bardzo smaczne, jak chrupiące "chipsy", polecam ich spożycie razem z całym "obiadkiem".

 Sprinkle the chicken (in the photos you can see chicken legs) with a pinch of marjoram, sage, pepper and smashed garlic. Salt the chicken and fry it in olive oil delicately over slow heat together with fresh rosemary branches.  Serve with smashed potatoes and Rotterdam Beetroot Salad
  
Questo piatto e veloce, buono ed economico. Salate e pepate (e mettete anche un po' di maggiorana, salvia ed aglio) il pollo, per esempio le cosce di pollo. Cucinate le cosce con un po' d'olio sul fuoco basso, lentamente e delicatamente assieme ai rametti freschi di rosmarino. Servite con l'insalata di patate oppure la purea di patate e l'insalata di rape rosse di Rotterdam.