Labels

09/08/2019

Herbatka z miodem i cynamonem - Honey And Cinnamon Tea - Te' al miele e cannella

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
czarna herbata cejlońska/ black Ceylon tea/ te' nero
miód np. z kwiatami bzu/ honey, i.e. lilac honey/ miele, per esempio miele di fiori di lillà
cynamon cejloński w proszku lub w laskach/ Ceylon cinnamon/ cannella in polvere o in bastoncini
wrzątek/ boiling water/ acqua bollente

Polski
Wykonanie: Taka herbatka, mi osobiście zastępuje kawę, wystarczy ją zaparzyć z dodatkiem cynamonu, czy to w proszku czy w lasce, jeśli w proszku, trzeba później czekać, by cynamon opadł lub przecedzić. Słodzić najlepiej dobrym miodem... Tego typu napój wzmacnia i stawia na nogi :).


English
Method: Make your tea, then when the water is still hot, add the cinnamon in powder or a stick. When you choose powdered cinnamon, let it fall down in a cup or drain your tea. Then sweeten it with some good quality honey. Such tea will give you power :).


Italiano
Come si fa: Fare il te', mettere un po' di cannella in polvere oppure un bastoncino, far coprire per qualche minuto. Se scegli la cannella in polvere, aspetta un po' così la polvere rimane giù. Versare il te' nelle tazzine ed aggiungere del miele di qualità per migliorare il sapore. Questo te' vi rinforzerà :).



Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
W krainie miodem płynącej... 6.

2 comments:

  1. Angelo, herbatka na pewno stawia na nogi z powodu cynamonu :) Miód dodany do gorącej herbaty jest niestety bezwartościowy :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dziękuję.. Kto tu mówi o słodzeniu wrzącej herbaty, ja pijam ją chłodną, tym bardziej, że jest gorące lato :). Miodem słodzi się najlepiej, gdy rozpuścimy miód w wodzie dzień przed spożyciem...

      Delete