Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (145) Ciasta (143) Torte (139) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Pancakes (15) Akcje kulinarne (14) Gratin (14) Le crepes (14) Naleśniki (14) Zapiekanka (14) Preserves (11) Przetwory (11) Konkurs (10) Confetture (7) Marmellate (6) Biscotti salati (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

29/08/2014

Koktajl morelowo-bananowy - Apricot & banana kefirshake - Frullato di albicocche e banana con latte di kefir



Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
3 morele/ 3 apricots/ 3 albicocche
250 ml kefiru*/ 250 ml kefir*/ 250 ml di latte di kefir*
1 banan/ 1 banana/ 1 banana
3 łyżeczki cukru/ 3 tea spoons sugar/ 3 cucchiaini di zucchero

* zamiast kefiru może być jogurt grecki/ instead of kefir you can use Greek yogurt/ si può usare lo yogurt greco invece del latte di kefir

Wersja polska:
Wykonanie:
Zmiksować blenderem wszystkie składniki, kefir najlepiej użyć zimny, z lodówki. Podawać jako napój zimny.

English version
Method:
Place all the ingredients into your blender for a couple of minutes or until smooth. Pour into a glass or a cup and enjoy.

Versione italiana
Come si fa:
Frullare con il blender tutti gli ingredienti. Infine versare il drink in un calice e, se non è fresco, metterlo nel frigo per un po' tempo prima di servirlo.