Labels

28/08/2014

Mleczne ciasto owocowe - Milk fruit cake - Torta alla frutta e latte

Smakołyki Angeli na Facebooku

Polish/English/Italian
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
2 szklanki mąki/ 2 cups plain white flour/ 2 tazze di farina per i dolci
1 szklanka mleka/ 1 cup milk/ 1 tazza di latte
1 szklanka cukru/ 1 cup sugar/ 1 tazza di zucchero
1 szklanka oleju/ 1 cup olive oil/ 1 tazza di olio di oliva
2 jajka/ 2 eggs/ 2 uova
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 tea spoon baking powder/ 1 cucchiaino di lievito per i dolci
wanilia/ vanilla/ vaniglia

Polski
Wykonanie: Wymieszać dokładnie wszystkie składniki za wyjątkiem białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie mieszając. Owoce różne (np. śliwki - na zdjęciach są to śliwki tzw.


liboski, jabłka, gruszki, maliny...) wyłożyć na ciasto. Piec w 200 °C ok 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Podawać ze śmietaną.


English 
Directions: Preheat oven to 400 ° F (200 °C). Mix all the ingredients except the egg whites. Beat the whites with an electric mixer on medium speed or with a rotary beater until they form stiff peaks and mix them delicately with the rest of the mixed ingredients. Fill in the form with it and cover the fruit (it can be any kind of fruit such as apples, plums - in the picture, pearls, raspberries...). Bake for about 40 minutes and sprinkle the cake with icing sugar. Serve with cream.



Italiano
Come si fa: Mischiare bene tutti gli ingredienti tranne gli albumi. Sbattere gli albumi ed amalgamare delicatamente con l'impasto. Riempire la teglia, mettere pezzi di frutta (cioè mele, prugne (susine) - come sulla foto - pere, lamponi etc... ) e far cuocere in forno già caldo a 200 °C per circa 40 minuti. Decorare con zucchero a velo (e panna).