Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

29/09/2015

Kotlety z kiełbasy - Sausage Cutlets - Cotolette di salsiccia

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
szeroka kiełbasa np. żywiecka/ flat sausage/ salsiccia tonda
mąka/white plain flour/  farina
jajko/ egg/ uovo
kleik kukurydziany ew. panierka kukurydziana/ cornflake crumbs/ farina di mais tostato per impanatura

Polski
Wykonanie: Kiełbasę kroimy w krążki, prószymy mąką, obtaczamy w rozbitym jajku i na koniec w panierce kukurydzianej (oczywiście można użyć bułkę tartą, ja wybrałam panierkę kukurydzianą, by urozmaicić smakowo to proste danie). Smażymy delikatnie na oliwie, podajemy jako danie obiadowe z ziemniakami i sałatką.

English 
DirectionsSlice your sausage, sprinkle each slice with flour, roll in beaten egg and cover with crumbs. Fry delicately in oil. Serve with potatoes and salad.

Italiano
Come si fa: Tagliare la salsiccia a fette, cospargerle con la farina, passare con uovo sbattuto ed impanare con la farina di mais. Friggere le cotolette delicatamente in olio d'oliva. Servire con qualche insalata.