#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski/English/Italiano
Składniki/ Ingredients/ Ingredienti:
100 g puree z dyni np. piżmowej patrz fot. poniżej/ 3.5 oz butternut puree/ 100 g purea di zucca
250 g startej marchwi/ 9 oz grated carrots/ 250 g di carote grattugiate
100 g puree z dyni np. piżmowej patrz fot. poniżej/ 3.5 oz butternut puree/ 100 g purea di zucca
250 g startej marchwi/ 9 oz grated carrots/ 250 g di carote grattugiate
150 g kleiku ryżowego/ 5 oz congee rice (rice porridge)/ 150 g di crema di riso
100 g wiórek kokosowych/ 3.5 oz coconut flakes/ 100 g di farina di cocco
200 g masła/ 7 oz butter/ 200 g di burro
1 szklanka mąki (ok. 130 g)/ 1 cup white plain flour/ 130 g di farina di grano duro o tipo 2
3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova
2 łyżeczki proszku do pieczenia/ 2 tea spoons baking powder/ 2 cucchiaini di lievito per i dolci
Polski
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodać mąkę. Formować małe kuleczki. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180°C.
English
Method: Mix all the ingredients well in a bowl, knead and divide the dough into small, teaspoon size, balls. Bake them in 180°C for about 10-15 minutes. The recipe serves about 100 tea cakes.
Italiano
Come si fa: Lavorare bene con le mani tutti gli ingredienti per ottenere un impasto omogeneo. Formare con un cucchiaino piccole sfere, cuocere in forno preriscaldato a 180°C per circa 10-15 minuti.
Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
No comments:
Post a Comment