Labels

27/09/2017

Kokosanki z marchwią i dynią - Carrot & Butternut Tea Cakes - Biscotti di cocco, carote e zucca

#SmakoykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/ Ingredients/ Ingredienti:
100 g puree z dyni np. piżmowej patrz fot. poniżej/ 3.5 oz butternut puree/ 100 g purea di zucca
250 g startej marchwi/ 9 oz grated carrots/ 250 g di carote grattugiate 
150 g kleiku ryżowego/ 5 oz congee rice (rice porridge)/ 150 g di crema di riso
100 g wiórek kokosowych/ 3.5 oz coconut flakes/ 100 g di farina di cocco
200 g masła/ 7 oz butter/ 200 g di burro
1 szklanka mąki (ok. 130 g)/ 1 cup white plain flour/ 130 g di farina di grano duro o tipo 2
100-200 g cukru/ 3.5 - 7 oz sugar/ 100- 200 g di zucchero
3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova
2 łyżeczki proszku do pieczenia/ 2 tea spoons baking powder/ 2 cucchiaini di lievito per i dolci

Polski 
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodać mąkę. Formować małe kuleczki. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180°C.

English
Method: Mix all the ingredients well in a bowl, knead and divide the dough into small, teaspoon size, balls. Bake them in 180°C for about 10-15 minutes. The recipe serves about 100 tea cakes.

Italiano
Come si fa: Lavorare bene con le mani tutti gli ingredienti per ottenere un impasto omogeneo. Formare con un cucchiaino piccole sfere, cuocere in forno preriscaldato a 180°C per circa 10-15 minuti.


Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:

Warzywa dyniowate 2017

No comments:

Post a Comment