Labels

13/09/2017

Koktajl arbuzowo-melonowy - Melon Shake Recipe - Frullato fresco all'anguria e melone

Smakołyki Angeli na Facebook
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
Na 4 osoby/ Serves 4/ per quattro persone
300 g miąższu arbuza/ 10.5 oz watermelon chopped/ 300 g di anguria a cubetti
80 g miąższu melona/ 3 oz melon chopped/ 80 g di melone a cubetti
60 ml soku z cytryny/ 60 ml lemon juice/ 60 ml di succo di limone
1-2 łyżki miodu/ 1-2 tbs honey/ 1-2 cucchiai di miele
kostki lodu wg uznania/ 3 ice scoops to taste/ 3 mestoli di ghiaccio a piacere

Polski
Wykonanie: Owoce myjemy, pozbywamy skórki i pestek. Sok z cytryny (ew. pomarańczy) wyciskamy. Owoce kroimy w kostkę, miksujemy lub blendujemy razem z sokiem z cytryny i miodem. Podajemy w szkle ozdobionym cienkimi plastrami melona i ew. kostkami lodu. Smacznego!

English 
Directions: Wash and peel the melons and take out the stones, then chop them. Squeeze the lemon to extract juice. Blend the chopped melons with lemon juice and honey. Serve in glasses decorated with fine melon slices (and ice). 

Italiano
Come si fa: Frullare insieme melone, anguria, succo di limone e miele fino a ridurre il tutto in poltiglia. Servire in bicchieri di vetro e decorare con delle fette fine di melone e/o cubetti di ghiaccio. 


Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
Warzywa dyniowate 2017

Źródło:/Source:/La ricetta originale: