Labels

17/05/2019

Ciastka z płatków kukurydzianych - Corn Flakes Tea Cakes - Biscotti con fiocchi di mais

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki:/Ingredients:/Ingredienti:
200 g mąki wielozbożowej/ 7 oz multigrain flour/ 200 g di farina di multi cereali
50-100 g wiórek kokosowych/ 1.7 - 3.5 oz coconut flakes/ 50-100 g di farina di cocco
150-200 g płatków kukurydzianych/ 5-7 oz corn flakes/150-200 g di fiocchi di mais
50 g mąki kukurydzianej/ 1.7 oz corn flour/ 50 g di farina di mais precotta
150 g oleju/ 5 oz olive oil/150 g di olio d'olive
100 g cukru brązowego/ 3.5 oz brown cane sugar / 100 g di zucchero grezzo di canna
3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova
cukier z prawdziwą wanilią/ 1 ts vanilla extract/ vaniglia
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking powder/ 1 cucchiaino di lievito per i dolci

Polski:
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, gdyby okazało się mało tłuste, dodać oleju, jeśli za tłuste dodać mąki kukurydzianejZ ciasta utworzyć kulki, jakie utworzą się nam nabierając łyżeczką do herbaty, ułożyć bezpośrednio na blasze i piec w 180°C przez ok. 8-10 minut. 

English
Method: Using all the ingredients knead the dough. Using a tea spoon, portion out your dough and roll small balls, place them directly on baking sheet, allowing room for the cookies to spread out while baking. Bake at 350°F for about 8-10 minutes.

Italiano
Come si fa: Usando tutti gli ingredienti lavoriamo l'impasto. Creare con l'impasto delle palline, utilizzando il cucchiaino da caffè, metterli direttamente su una placca. Alla fine facciamole cuocere nel forno già caldo a 180°C per 8-10 minuti circa (controllando regolarmente la cottura perché non si cuociano troppo).



No comments:

Post a Comment