#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Wykonanie: Bluszczyk kurdybanek jest zdrowy jako warzywko, sałata (listki i kwiaty), przyprawa świeża lub suszona, napar do kąpieli lub po prostu herbatka... zalewamy świeże lub suszone górne części zerwanego z łąki lub lasu bluszczyka kurdybanka (ok. 1 łyżki) wrzątkiem, przykrywamy naczynie i po ok 10 minutach wywar gotowy do picia, pyszny, wzmacniający organizm i ułatwiający trawienie... Polecam w ten sposób rozpocząć dzień. Po wypiciu herbatki, zjadam wymoczonego kurdybanka, i życzę smacznego :).
English:
English:
Method: For a traditional mug of infusion, you need 1 table spoon of fresh or dried ground ivy, pour in boiling water and cover for at least 10 minutes. Drink the infusion and eat the remaining ivy in your mug :).
Italiano:
Come si fa: Per fare una tazza di tisana, ci vuole 1 cucchiaio di edera terrestre fresca o secca, 1 tazza d'acqua bollente, un coperchio e 10 minuti di pazienza ;). Si può consumare la pianta che rimane nella tazza :). Buon appetito!
Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
No comments:
Post a Comment