Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

30/06/2014

Koktajl bananowy z kefirem - Banana Kefir Shake - Frullato di banane con latte di kefir

Smakołyki Angeli via Facebook
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
2 banany/ 2 bananas/  2 banane
250 ml kefiru/ 250 ml kefir/ 250 ml di latte di kefir
1 łyżeczka soku z cytryny/ 1 tea spoon lemon juice/ 1 cucchiaino di succo di limone
listki świeżej mięty/ fresh mint leaves/ 1 rametto di menta fresca

Polish
Wykonanie: Zmiksować blenderem wszystkie składniki, kefir najlepiej użyć zimny, z lodówki. udekorować listkami mięty. Podawać jako napój zimny.

English 
Method: Place all the ingredients into your blender for a couple of minutes or until smooth . Pour into a glass or a cup, decorate with fresh mint leaves and enjoy.

Italiano
Come si fa: Frullare con il blender tutti gli ingredienti. Infine versare il drink in un calice e, se non è fresco, metterlo nel frigo per un po' tempo prima di servirlo. Decorare con qualche foglio di menta.