#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti
2 szklanki mąki/ 2 cups plain white flour/ 2 di tazze di farina
1/2 szklanki oleju (np.kokosowego)/ 1/2 cup (cocconut) oil/ 1/2 cup di olio (per esempio di cocco)
4 jajka/ 4 eggs/ 4 uova
1 szklanka cukru/ 1 cup sugar/ 1 tazza di zucchero
1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody/ 1 ts baking powder or soda/ 1 cucchiaino di lievito o bicarbonato
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich/ 1 cup chopped nuts/ 1 tazza di noci tritate
3 obrane i posiekane jabłka/ 3 peeled and chopped apples/ 3 mele sbucciate e tagliate a dadini
Polski:
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem, potem starannie wymieszać z mąką, sodą lub proszkiem. Następnie, cały czas mieszając lub miksując mikserem, cienkim strumyczkiem wlać olej, po czym dodać orzechy i jabłka i wszystko dokładnie wymieszać.
Wlać
do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez
ok. 40 minut. Posypać cukrem pudrem.
English
Method:
Beat
the eggs with sugar, and mix well with
the flour with baking powder or baking soda. Next add the oil, the nuts and apples stirring continuously.
Pour
the batter into a bundt cake mold (greased and sprinkled
with bread crumbs). Bake at 390° F for
about 40 minutes. Sprinkle with confectioners sugar over the top.
Italian
Come si fa:
Montare le uova con lo zucchero, aggiungere la farina con il lievito o il bicarbonato di soda. Mettere tutto insieme aggiungendo poco olio alla volta ed alla fine le noci e le mele.
Versare
l'impasto in una teglia (unta e spruzzata
con un po' di pan grattugiato). Infornare in
forno preriscaldato a 200 C° per circa 40 minuti o finché l'interno
risulterà asciutto (fate la prova con uno stuzzicadenti). Decorare con
zucchero a velo.
No comments:
Post a Comment