Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

22/01/2016

Cynamonki z ciasta francuskiego - Cinnamon Tea Cakes - Dolcetti alla cannella

Polski:
Wykonanie:
W garnuszku roztopić trochę masła, trochę kakao, trochę cynamonu z cukrem trzcinowym. Ciasto francuskie rozwinąć, posypać bułką tartą i pomalować masłem cynamonowym. Można dodatkowo jeszcze posypać cukrem i cynamonem. Zwinąć w rurkę i pokroić na cienkie plasterki jak na zdjęciach. Pomalować je rozmąconym masłem i upiec w 200°C na jasnozłoty kolor.

English
Method:
In a pan, melt a bit of butter with a bit of cane sugar, a bit of cinnamon and a bit of cocoa. Spread over a sheet of puff pastry, sprinkle with bread crumbs and roll as it is shown in the photos below. Cut thin slices, brush them with a beaten egg and bake at 390°F until golden brown.

Italiano
Come si fa:
Sciogliere in una pentola un po' di burro, con un po' di zucchero di canna e un po' di cacao. Spalmare su un foglio di pasta sfoglia, cospargere con un po' di pan grattato e fare il rotolo come sulle foto. Tagliate a fettine e spalmare con un uovo sbattuto. Far cuocere i dolcetti al forno caldo di 200°C finché non diventano dorati.