Labels

22/01/2016

Cynamonki z ciasta francuskiego - Cinnamon Tea Cakes - Dolcetti alla cannella

Polski:
Wykonanie:
W garnuszku roztopić trochę masła, trochę kakao, trochę cynamonu z cukrem trzcinowym. Ciasto francuskie rozwinąć, posypać bułką tartą i pomalować masłem cynamonowym. Można dodatkowo jeszcze posypać cukrem i cynamonem. Zwinąć w rurkę i pokroić na cienkie plasterki jak na zdjęciach. Pomalować je rozmąconym masłem i upiec w 200°C na jasnozłoty kolor.

English
Method:
In a pan, melt a bit of butter with a bit of cane sugar, a bit of cinnamon and a bit of cocoa. Spread over a sheet of puff pastry, sprinkle with bread crumbs and roll as it is shown in the photos below. Cut thin slices, brush them with a beaten egg and bake at 390°F until golden brown.

Italiano
Come si fa:
Sciogliere in una pentola un po' di burro, con un po' di zucchero di canna e un po' di cacao. Spalmare su un foglio di pasta sfoglia, cospargere con un po' di pan grattato e fare il rotolo come sulle foto. Tagliate a fettine e spalmare con un uovo sbattuto. Far cuocere i dolcetti al forno caldo di 200°C finché non diventano dorati.