Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

11/01/2016

Pęczak z czerwoną fasolą i pstrągiem - Pearl Barley with Kidney Beans and Trout - Insalata di orzo perlato con fagioli rossi e trota salmonata

Smakołyki Angeli via Facebook

Polski
Wykonanie: Ugotować pierw czerwoną fasolę na bulionie warzywnym, później kaszę w wodzie z fasoli, a w międzyczasie pokroić kawałek łodygi selera naciowego z cebulką, wrzucić na podgrzaną patelnię i podsmażyć aż się lekko zrumienią. Na osobnej patelce usmażyć kawałek pstrąga (w miarę możliwości bez ości) w ziołach (koperek, tymianek....), ewentualnie upiec w piekarniku. Wszystko delikatnie wymieszać, posolić do smaku. Podawać na ciepło (gdy kasza jest jeszcze ciepła) lub na zimno, po toskańsku.

English 
Directions: Boil kidney beans in vegetable broth, then barley using the water you have boiled the beans in. And in the meantime a small piece of celery and onion (chopped) with little olive oil. In a separate pan, cook a small piece of filleted trout with chopped dill and thyme - salt to taste. Mix all the ingredients together.

Italiano 
Come si fa: Mettere a bollire l'acqua con un dadino di brodo vegetale per i fagioli rossi, salatela quando giunge ad ebollizione e versate i fagioli. Cuocere l'orzo nella stessa acqua dei fagioli. Nel frattempo, in una padella, fate rosolare pezzi di costola di sedano e cipolla tagliati a dadini in pochissimo olio. In una altra padella cuocete la trota con timo. Mettete tutto insieme e servite sia caldo che freddo, come preferite.