Labels

11/01/2016

Pęczak z czerwoną fasolą i pstrągiem - Pearl Barley with Kidney Beans and Trout - Insalata di orzo perlato con fagioli rossi e trota salmonata

Smakołyki Angeli via Facebook

Polski
Wykonanie: Ugotować pierw czerwoną fasolę na bulionie warzywnym, później kaszę w wodzie z fasoli, a w międzyczasie pokroić kawałek łodygi selera naciowego z cebulką, wrzucić na podgrzaną patelnię i podsmażyć aż się lekko zrumienią. Na osobnej patelce usmażyć kawałek pstrąga (w miarę możliwości bez ości) w ziołach (koperek, tymianek....), ewentualnie upiec w piekarniku. Wszystko delikatnie wymieszać, posolić do smaku. Podawać na ciepło (gdy kasza jest jeszcze ciepła) lub na zimno, po toskańsku.

English 
Directions: Boil kidney beans in vegetable broth, then barley using the water you have boiled the beans in. And in the meantime a small piece of celery and onion (chopped) with little olive oil. In a separate pan, cook a small piece of filleted trout with chopped dill and thyme - salt to taste. Mix all the ingredients together.

Italiano 
Come si fa: Mettere a bollire l'acqua con un dadino di brodo vegetale per i fagioli rossi, salatela quando giunge ad ebollizione e versate i fagioli. Cuocere l'orzo nella stessa acqua dei fagioli. Nel frattempo, in una padella, fate rosolare pezzi di costola di sedano e cipolla tagliati a dadini in pochissimo olio. In una altra padella cuocete la trota con timo. Mettete tutto insieme e servite sia caldo che freddo, come preferite.