Labels

18/04/2017

Pasztet z zielonych oliwek - Green Olive Pâté - Paté alle olive verdi

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polish/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
słoik zielonych oliwek/ 1 green olive jar/ 1 barattolo di olive verdi in salamoia
2-3 ząbki czosnku/ 2-3 cloves garlic/ 2-3 spicchi d'aglio
4 łyżki oliwy/ 4 tbs olive oil/ 4 cucchiai di olio di oliva

Polski
Wykonanie: Odeskować oliwki. Zmiksować np. blenderem razem z czosnkiem i oliwą (jeśli trzeba dosolić). Podawać jako dodatek do kanapek czy crostini (pyszne i szybkie śniadanie!).

English
Method: Remove the olive pit. Blend the olives with garlic and olive oil. Serve with bread or crostini.

Italiano
Come si fa: Snocciolare le olive. Passarle con il blender assieme con l'aglio ed olio d'oliva. Servire con i crostini, il pane oppure i panini.


Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej: