Labels

Lunch (200) Pranzo (199) Obiad (193) Cena (163) Cakes (147) Ciasta (145) Torte (141) Tea cakes (137) Ciastka (130) Dolcetti (126) Supper (118) Dolci (99) Kolacja (98) Cookies (96) Desery (91) Desserts (91) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (34) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (24) Bevande (23) Napoje (23) Breakfasts (22) Antipasti (21) Przystawki (20) Starters (20) Pancakes (17) Pizza (17) Akcje kulinarne (16) Le crepes (16) Naleśniki (16) Gratin (14) Zapiekanka (14) Preserves (11) Przetwory (11) Konkurs (10) Confetture (7) Marmellate (6) Biscotti salati (5) Colazioni (3) Śniadanie (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

18/04/2017

Pasztet z zielonych oliwek - Green Olive Pâté - Paté alle olive verdi

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polish/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
słoik zielonych oliwek/ 1 green olive jar/ 1 barattolo di olive verdi in salamoia
2-3 ząbki czosnku/ 2-3 cloves garlic/ 2-3 spicchi d'aglio
4 łyżki oliwy/ 4 tbs olive oil/ 4 cucchiai di olio di oliva

Polski
Wykonanie: Odpeskować oliwki. Zmiksować np. blenderem razem z czosnkiem i oliwą (jeśli trzeba dosolić). Podawać jako dodatek do kanapek czy crostini (pyszne i szybkie śniadanie!).

English
Method: Remove the olive pit. Blend the olives with garlic and olive oil. Serve with bread or crostini.

Italiano
Come si fa: Snocciolare le olive. Passarle con il blender assieme con l'aglio ed olio d'oliva. Servire con i crostini, il pane oppure i panini.


Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej: