#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
400 g mrożonego groszku/ 14 oz freezed green peas/ 400 g di piselli surgelati
40 g świeżej siekanej mięty/ 1.5 oz fresh chopped mint/ 40 g di menta tritata finemente
20 g siekanej zielonej pietruszki/ 0.7 oz fresh chopped parsley/ 20 g di prezzemolo tritato
sól i koperek suszony do smaku/ salt and dried dill to taste/ sale ed aneto a piacere
odrobina oliwy z oliwek/ olive oil/ un filo d'olio d'oliva
Polski
Wykonanie: Ugotować groszek we wrzącej wodzie (ok 4 min.). Odcedzić i wymieszać z oliwą, solą i koperkiem (można też dodać trochę rozgniecionego czosnku). Utłuc jak ziemniaki, wymieszać z miętą i podawać jako sałatka.
English
Italiano
English
Method: Boil the peas for about 4 minutes. Drain them and mix with olive oil, salt and dill, stir them well. Smash them and them add the mint and stir everything again. Serve as a salad.
Italiano
Come si fa: Cuocete i piselli in acqua bollente per circa 4 minuti finché non diventino teneri. Scolateli e rimetteteli nella casseruola con l'olio e un po' di sale e di aneto secco. Schiacciateli usando uno schiacciapatate in modo che diventino quasi una purea. Aggiungete mescolando la menta e servite come contorno.
Przepis bierze udział w miętowej akcji kulinarnej:
No comments:
Post a Comment