Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

23/05/2017

Herbatka miętowo-laurowa na dobre trawienie - Mint & Laurel Infusion to improve Digestion - Tisana di menta ed alloro per digerire meglio

Smakołyki Angeli na Facebooku  
Polski:
Proporcje tej ziołowej herbatki są proste 1:1. Miętę i liście laurowe suszymy.  Zaparzamy wrzątkiem, zostawiamy pod przykryciem na ok. 20 minut. Pijemy np. z miodem. 

English:
The proportions of this infusion are 1:1. Place the dried mint and dried laurel in a mug and pour in boiling water, then leave it for about 20 minutes covered with a lid. 

Italiano:
Le proporzioni di menta e alloro sono 1:1. Facciamo la tisana come si fa il te', con l'acqua bollente, ma lasciamo con il coperchio per circa 20 minuti prima di bere. 


Przepis bierze udział w mojej miętowej akcji kulinarnej: