Labels

02/05/2017

Kanapki z morszczukiem i groszkiem z miętą - Hake and Peas Buns - Panini con nasello e piselli alla menta

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polish/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
morszczuk (filet)/ merluccid hake (filet)/ filetto di nasello
zielony groszek z miętą - smashed peas with mint - piselli alla menta schiacciati
mąka, sól, oliwa/ flour, salt, olive oil/ farina, sale e olio
2 bułki np. grahamki/ 2 buns/ 2 panini soffici oppure integrali

Polski
Wykonanie: Rybę umyć, posolić, oprószyć w mące i usmażyć. Na spód kanapki kładziemy groszek, na niego morszczuka. Kanapkę można przykryć i podpiec w tosterze. 

English
Method: Wash and salt the fish, then dust it with flour and fry in oil. Divide the bun horizontally, place first the peas, then the hake. You can cover the bun and heat it in the toaster or sandwich maker. 

Italiano
Come si fa: Lavare il pesce, mettere il sale ed infarinarlo. Friggerlo in olio. Dividere i panini a meta' orizzontalmente, mettere come primo strato i piselli, poi il nasello. Si può coprire la parte superiore e poi tostare in un grill per panini. 

 

Przepis bierze udział w poniższej miętowej akcji kulinarnej:

Czuję miętę (II) - czyli mięta w mojej kuchni