Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

22/11/2017

Kanapka z czarną rzepą - Black Turnip Sandwich - Panino con rapa nera

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
chleb razowy/ whole grain bread/ pane integrale
czarna rzepa/ black radish (turnip)/ rapa nera
szalotka/ scallion/ scalogno
pietruszka świeża lub suszona/ fresh or dried parsley/ prezzemolo fresco o secco
pomidory koktajlowe/ cherry tomatoes/ pomodorini
jajko gotowane/ boiled egg/ uovo sodo
masło/ butter/ burro
majonez/ mayo/ maionese
sól kamienna do smaku/ whole salt to taste/ sale integrale a piacere

Polski
Wykonanie: Cóż, powyższe zdjęcie stanowi wskazówkę do wykonania kanapki. Kromka razowego chleba posmarowana lekko masłem i majonezem, przykryta cienkim plastrem rzepy (nie trzeba jej obierać ze skórki, jak rzodkiewkę, ale skórkę uprzednio dobrze wyszorować), na nią nakładamy siekaną pietruszkę, szalotkę krojoną w krążki, plasterki pomidorków, jajeczko i solimy do smaku. 

English
Method: Spread your bread slice with little butter and mayo, place a paper fine slice of black turnip (radish), then sliced scallion and chopped parsley, sliced egg and tomatoes. Salt to taste in the end. 

Italiano
Come si fa: Spalmare la fetta di pane integrale con un po' di burro ed un po di maionese, coprire con una fetta finissima di rapa nera, poi mettere un po' di uovo, i pomodorini, il prezzemolo tritato e lo scalogno affettato a rondelle. Alla fine cospargere il sale a piacere. 


Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:

Grzyby i warzywa jesienne. Edycja 3.