#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
chleb razowy/ whole grain bread/ pane integrale
czarna rzepa/ black radish (turnip)/ rapa nera
szalotka/ scallion/ scalogno
pietruszka świeża lub suszona/ fresh or dried parsley/ prezzemolo fresco o secco
pomidory koktajlowe/ cherry tomatoes/ pomodorini
jajko gotowane/ boiled egg/ uovo sodo
masło/ butter/ burro
majonez/ mayo/ maionese
sól kamienna do smaku/ whole salt to taste/ sale integrale a piacere
Polski
Wykonanie: Cóż, powyższe zdjęcie stanowi wskazówkę do wykonania kanapki. Kromka razowego chleba posmarowana lekko masłem i majonezem, przykryta cienkim plastrem rzepy (nie trzeba jej obierać ze skórki, jak rzodkiewkę, ale skórkę uprzednio dobrze wyszorować), na nią nakładamy siekaną pietruszkę, szalotkę krojoną w krążki, plasterki pomidorków, jajeczko i solimy do smaku.
English
English
Method: Spread your bread slice with little butter and mayo, place a paper fine slice of black turnip (radish), then sliced scallion and chopped parsley, sliced egg and tomatoes. Salt to taste in the end.
Italiano
Italiano
Come si fa: Spalmare la fetta di pane integrale con un po' di burro ed un po di maionese, coprire con una fetta finissima di rapa nera, poi mettere un po' di uovo, i pomodorini, il prezzemolo tritato e lo scalogno affettato a rondelle. Alla fine cospargere il sale a piacere.
Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
No comments:
Post a Comment