Labels

Lunch (216) Pranzo (213) Obiad (205) Cena (174) Cakes (156) Ciasta (154) Tea cakes (154) Torte (150) Ciastka (147) Dolcetti (143) Supper (128) Dolci (113) Cookies (112) Desery (105) Desserts (105) Kolacja (105) Pieczywo (63) Pane (60) Bread (59) Śniadania (39) Side dishes (35) Dodatki (34) Drinks (30) Sałatki (30) Bevande (29) Insalate (29) Napoje (29) Salads (29) Breakfasts (27) Contorni (27) Antipasti (26) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Przystawki (24) Akcje kulinarne (21) Pancakes (21) Le crepes (20) Naleśniki (20) Starters (20) Pizza (17) Preserves (17) Przetwory (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Confetture (10) Konkurs (10) Marmellate (9) Biscotti salati (5) Colazioni (3) Gardiniere (3) Śniadanie (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

21/03/2019

Chipsy z ciecierzycy - Chickpea Chips Recipe - Chips di ceci al forno

#SmakołykiAngeli #angelasdelicacies #leprelibatezzediangela
Polski
Wykonanie: Ugotowaną ciecierzycę (ewentualnie z puszki) skropić oliwą, wymieszać z suszoną papryką np. ostrą oraz z czosnkiem niedźwiedzim, posolić do smaku i upiec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku w 180°C przez ok. 20-30 minut. 

English 
Directions: Cooked chickpeas mix with olive oil, hot paprika and dried wild garlic in a bowl. Then pour onto a baking sheet wrapped with baking paper and bake in 360°F for about 20-30 minutes. 

Italiano 
Come si fa: Mescolare i ceci lessi con un filo d'olio d'oliva, un po' di paprika ed aglio orsino secco. Mettere su una teglia rivestita con la carta da forno e fate cuocere nel forno gia caldo a 180°C per circa 20-30 minuti. 

No comments:

Post a Comment