Labels

25/03/2019

Kasza jęczmienna (pęczak) ze szparagami - Pearl Barley With Asparagus - Orzo perlato agli asparagi

#SmakołykiAngeli #angelasdelicacies #leprelibatezzediangela
Polski
Wykonanie: Ugotować pierw oskrobane szparagi z marchewką na bulionie, później kaszę w wodzie po szparagach i marchwi, a w międzyczasie pokroić cebulę, wrzucić na podgrzaną patelnię i podsmażyć aż się lekko zrumieni i nabierze smaku. Wszystko delikatnie wymieszać, posolić do smaku. Podawać na ciepło (gdy kasza jest jeszcze ciepła).

English 
Directions: Boil some asparagus with a carrot, then barley using the water you have boiled the asparagus with a carrot in. And in the meantime fry an onion (chopped) with little olive oil until translucent. Mix all the ingredients together and serve still warm.

Italiano 
Come si fa: Mettere a bollire l'acqua, salatela quando giunge ad ebollizione e versate gli asparagi pelati con una carota (anche pulita). Cuocere l'orzo nella stessa acqua degli asparagi e la carota. Nel frattempo, in una padella, fate rosolare una cipolla tagliata a dadini in pochissimo olio. Mettete tutto insieme e servite caldo.

Przepis bierze udział w poniższej akcji kulinarnej:
Smaczne a nie tuczy :)

No comments:

Post a Comment