Labels

14/03/2019

Kokosanki wielozbożowe - Multi Cereal Tea Cakes - Biscotti di multi cereali al cocco

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
200 g wiórek kokosowych (grubych)/ 7 oz coco flakes/ 250 g di farina di cocco
150 g cukru/ 5.2 oz sugar/ 150 g di zucchero
100 g masła/ 3.5 oz butter/ 100 g di burro
3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova
60 g mąki wielozbożowej/ 2 oz potato starch/ 60 g di fecola di patate
2-3 łyżki (kleiku) kaszki ryżowej/ 2-3 tbs congee rice (rice porridge)/ 2-3 cucchiai di crema di riso

Polski:
Wykonanie: Ubić białka z cukrem mikserem,  kokos wymieszać z resztą składników (najlepiej, gdy masło jest temperatury pokojowej), na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Z ciasta zrobić kulki nabierając łyżeczką. Upiec w 180°C  (przez ok 10 minut).  Smacznego! PS. Mąkę wielozbożową możemy sami przygotować, mieszając mąki różnych zbóż, mielone nasiona itp. Upieczone ciastka udekorować chipsami kokosowymi.

English:
Method: Beat the whites with sugar until stiff, mix the coco flakes with the rest of the ingredients and stir with the egg whites at the end delicately. Form small walnut size balls and bake at 180° C/ 350° F  until golden (for about 10 minutes). When cooled down, decorate the cookies with coconut chips. 

Italiano:
Come si fa: Sbattere gli albumi con lo zucchero, amalgamare la farina di cocco con il resto degli ingredienti ed alla fine mescolare delicatamente con gli albumi sbattuti. Formare delle palline e cuocere in forno già caldo a 180°C finché i dolcetti diventano dorati, cioè per circa 10 minuti. Decorare i biscotti con i chips di cocco.

No comments:

Post a Comment