Labels

Lunch (217) Pranzo (214) Obiad (206) Cena (175) Cakes (156) Ciasta (154) Tea cakes (154) Torte (150) Ciastka (147) Dolcetti (143) Supper (129) Dolci (117) Cookies (112) Desery (109) Desserts (109) Kolacja (106) Pieczywo (63) Pane (60) Bread (59) Śniadania (39) Side dishes (35) Dodatki (34) Sałatki (32) Drinks (31) Insalate (31) Salads (31) Bevande (30) Napoje (30) Breakfasts (27) Contorni (27) Antipasti (26) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Przystawki (24) Akcje kulinarne (23) Pancakes (21) Le crepes (20) Naleśniki (20) Starters (20) Preserves (19) Przetwory (19) Pizza (17) Gratin (14) Zapiekanka (14) Confetture (10) Konkurs (10) Marmellate (10) Biscotti salati (5) Gardiniere (4) Colazioni (3) Śniadanie (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

25/03/2019

Kokosanki jaglane - Coconut Millet Cookies - Biscotti al cocco con miglio

#SmakołykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
200 g wiórek kokosowych/ 200 g coco flakes/ 200 g di farina di cocco
50-100 g ugotowanej kaszy jaglanej/ 50-100 g millet groats cooked/ 50-100 g di miglio lesso
200 g cukru/ 200 g sugar/ 200 g di zucchero
4 białka/ 4 egg whites/ 4 albumi
 wafel/ wafer/ wafer

Polski:
Wykonanie: Ubić białka z cukrem mikserem, dodać kokos i ugotowana kaszę, wymieszać. Upiec w 180° C wg gustu: a) na jasno złoty kolor b) na brązowo (uważać, by nie przypalić, by środek ciastka pozostał biały). Smacznego!

English:
Method: Beat the whites with sugar until stiff, add the coco flakes and cooked millet groats and mix well. Bake at 180° C/ 350° F  until a) golden b) golden brown (according to your preferences).

Italiano:
Come si fa: Sbattere gli albumi con lo zucchero, aggiungere la farina di cocco, il miglio cotto e amalgamare. Cuocere in forno già caldo a 180° C finché i dolcetti diventano a) dorati b) marroni - come preferite.


No comments:

Post a Comment