Labels

14/12/2016

Orzechowo-migdałowe kardamonki z pomarańczą - Nut & Almond Tea Cakes - Biscotti aromatici

#SmakoykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano 
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
130 g pełnej mąki/ 4.5 oz whole meal flour/ 130 g di farina integrale
120 g mąki zwykłej/ 4.2 oz plain flour/ 120 g di farina tipo "0"
1/2 szklanki oliwy/ 1/2 cup olive oil
1/2 szklanki cukru/ 1/2 cup oz caster sugar/ 1/2 di tazza di zucchero
2 łyżki miodu/ 2 tbs honey/ 2 cucchiai di miele
1/2 szklanki  migdałów/ 1/2 cup almonds/ 1/2 di tazza di mandorle
1/2 szklanki orzechów włoskich/ 1/2 cup walnuts/ 1/2 di tazza di noci
1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo
2 łyżeczki kardamonu/ 2 ts cardamom/ 2 ts cardamomo
szczypta soli/ a pinch of salt/ un pizzico di sale
szczypta proszku do pieczenia/ a pinch of baking powder/ un pizzico di lievito per i dolci
skórka starta z pomarańczy/ 1 orange grated peel/ scorza grattugiata di un arancia

Polski
Wykonanie: Orzechy i migdały zemleć i delikatnie uprażyć. Wymieszać wszystkie składniki. Formować okrągłe placuszki i przełożyć na natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C. Przechowywać w hermetycznej puszce. 

English:
Method: Preheat the oven to 350°F, gas mark 4). Grease a baking sheet. Onto a sheet of greaseproof paper, sift the flour and the cardamom with the baking powder. In a large bowl, with the electric mixer on high, beat the olive oil, egg, sugar & honey, ground and toasted almonds with walnuts, grated orange peel and salt until creamy. Beat in the flour mixture.

Shape heaped teaspoonfuls of the mixture into flat cakes and arrange on the baking sheet. Bake for 20-25 minutes or until firm. Cool briefly on the sheet before transferring to a rack. While still slightly warm, dust with icing sugar. Store in an airtight container for up to five days.

Italiano
Come si fa: Macinare le mandorle e le noci tostate e mettere tutti gli ingredienti insieme. Formare delle palline di diametro e poi appiattire con le dita. Deponete su una piastra unta o ricoperta di carta da forno e cuocere in forno già caldo a 180 gradi per circa 20-25 minuti. Conservare in una scatola.

No comments:

Post a Comment