Labels

07/10/2016

Domowe lody kokosowe - Homemade Coconut Ice-cream - Gelati al cocco fatti a casa

Smakołyki Angeli via Facebook
Polish/English/Italian
Składniki dla 2 osób/Ingredients (serves 2)/ Ingredienti per 2 persone
150 g cukru/ 5 oz sugar/ 150 g di zucchero
100 g mleka/ 3.5 oz milk*/ 100 g di latte
250 g mleka kokosowego (18%)/ 8.5 oz coconut milk (18%)/ 200 g di panna
100 g wiórek kokosowych/ 3.5 oz coconut flakes/ 100 g di farina di cocco
1 łyżka oleju kokosowego/ 1 ts coconut oil/ 1 cucchiaio di olio di cocco
1 łyżka śmietany/ 1 tbs cream/ 1 cucciaio di panna
1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo

* You can use whole milk, semi skimmed milk or skimmed milk, it depends on you. I usually use semi skimmed milk. 

Polski
Wykonanie: Jajko dobrze umyć, najlepiej sparzyć wrzątkiem. Zmiksować porządnie wszystkie składniki. Wlać wpierw do maszynki do lodów lub od razu wstawić do zamrażalnika  na około 12 godzin. 

English
Method: Wash well the egg with boiling hot water. Mix or blend all the ingredients. To cool down the ice-cream mixture use your ice cream machine until cream is ready. Alternatively leave it in a bowl and put it into in the freezer for about 12 hours. 

Italiano
Come si fa: Lavare bene l'uovo con l'acqua bollente. Lavorare con il mixer tutti gli ingredienti. Mettere nella gelatiera o direttamente nel freezer per almeno 12 ore.