Labels

17/10/2016

Kasza gryczana z zielonym groszkiem na boczku - Roasted buckwheat groats with green peas and bacon - Grano saraceno con piselli e pancetta

Smakołyki Angeli via Facebook

Polish/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
200 g kaszy gryczanej/ 200 g buckwheat roasted groats (kasha)/ 200 g di grano saraceno
1 cebulka/ 1 small or medium onion or 1 spring onion/ 1 cipolletta o cipolla media
koperek/ fresh or dried dill weed/ aneto
odrobinę pokrojonego boczku/ a bit of bacon cooked and cut/ un po' di pancetta rosolata e tagliata
sól i pieprz do smaku/ salt and pepper to taste/ sale e pepe
olej z oliwek lub masło/ about 15 g (1 tablespoon) olive oil or butter/ olio di oliva o burro

Polski
Wykonanie: Ugotować kaszę (najlepiej niepaloną). Cebulkę z chudym boczkiem pokroić i zarumienić na patelni. Groszek (świeży lub mrożony) ugotować, pokropić oliwą, posolić, wymieszać z koperkiem i cebulką z boczkiem. Całość posolić, ew. popieprzyć do smaku.

English 
Method: Boil the buckwheat with the peas in 2½ cups of water for 10 – 12 minutes and let rest for 5 minutes. Meanwhile, chop the onions and bacon. Fry them in oil or butter over medium heat until the onions are translucent. Add the dill and buckwheat/pees mixture. Season to taste with salt and pepper. Serve with additional grated cheese. 

Italiano
Come si fa: Cuocere il grano saraceno. Puoi cuocere i piselli assieme al grano o separatamente. Rosolare la cipolla con la pancetta. Mescolare il tutto e condire con un po' di olio d'oliva, l'aneto, sale e pepe.