Labels

Lunch (188) Pranzo (188) Obiad (182) Cena (151) Cakes (143) Ciasta (141) Torte (137) Tea cakes (128) Ciastka (121) Dolcetti (117) Supper (108) Dolci (93) Kolacja (93) Cookies (87) Desery (85) Desserts (85) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (25) Zupy (25) Contorni (24) Minestroni (24) Antipasti (21) Breakfasts (21) Drinks (21) Bevande (20) Napoje (20) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

03/06/2015

Mus truskawkowy - Strawberry Mousse - Mousse alle fragole

Smakołyki Angeli via Facebook
Polski:
Wykonanie: Truskawki zmiksować mikserem ew. blenderem z odrobiną cukru nierafinowanego (np. trzcinowego), delikatnie podsmażyć ciągle mieszając, aż zgęstnieje, przełożyć do słoiczków. Spożyć w tym samym dniu, przechować w lodówce do kilku dni lub pasteryzować na zimę jak dżemik.

English
Method: Mix or blend strawberries with a bit of cane sugar. Put into a bowl, stir over low heat until becomes a bit dense. If the mousse is going to be eaten right away, don't bother with processing and just refrigerate.

Italiano
Come si fa: Miscelare le fragole con un po' di zucchero di canna nel blender, far bollore per 3 minuti a fuoco vivace, sempre mescolando. Togliere la pentola dal fuoco, versare il mousse ancora bollente in vasetti sterilizzati, chiudere. Se volete usate il mousse subito, basta conservare in frigo (fino a qualche giorno).

Vi consiglio le mie ricette: I wafer alle fragole e burro di arachidi e gelatina con lo yogurt greco alle fragole, tutte e due sono con il mouse alle fragole.