#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
To szybki sposób na smaczny efekt, regulujemy proporcje w zależności od ilości rybek, którymi dysponujemy. Pierw marynujemy rybki w krojonej w krążki cebuli, dodajemy sól i tymianek do smaku (od minimum 1/2 godziny do kilku godzin, przechowując w lodówce). Wymieszać rybki w białym sosie. U mnie były to: 2 łyżki mąki pszennej na 1 łyżkę majonezu (dobrego, najlepiej domowego) i 1 łyżkę śmietany (wymieszać). Do smażenia polecam użyć minimum oleju.
English:
Marinate the fish in sliced onion, salt and thyme to taste. (Leave it to marinate in a fridge from half an hour to several hours). The sauce for three gurnards: 2 tbs plain white flour mixed with 1 tbs mayo e 1 tbs cream. Fry with very little oil.
Italiano:
Marinare le gallinelle in una cipolla tagliata a rondelle con sale e timo a piacere. Lasciarle a marinare bene in frigo per qualche ora. La salsa per 3 gallinelle circa: 2 cucchiai di farina, 1 cucchiaio di maionese (per esempio fatto a casa) e 1 cucchiaio di panna da cucina. Mettere tutto insieme. Friggere le gallinelle con pochissimo olio.
Propozycja podania/ How to serve/ Come servire
Z ziemniakami gotowanymi na parze i surówką z białej kapusty.
With potatoes cooked al vapor and white cabbage salad.
Con le patate lesse al vapore con l'insalata di cavolo capuccio.
No comments:
Post a Comment