Labels

19/03/2015

Zapiekane tosty z serem i sardelą - Cheese and anchovies toasts - Tramezzini tostati con le acciughe e formaggio

Smakołyki Angeli na Facebooku

Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
2 kromki pieczywa tostowego/ 2 slices of toast bread/ 2 fette di pan tostato
2 plasterki ementalera lub goudy/ 2 slices of cheese (Emmentaler or Gouda) - 2 fette di Emmenthal o del vostro formaggio preferito
filety z sardeli w oleju/ anchovies in oil/ acciughe sottolio
bazylia lub oregano/ basil or oregano/ basilico o origano
pomidorki/ cherry tomatoes/ pomodori ciliegini
20 g masła/ 0.7 oz butter/ 20 g di burro


Polski:
Wykonanie
Kromki chleba tostowego posmarować z obu stron masłem, wypełnić serem, sardelą i plastrami pomidorków, posypać oregano lub bazylią (suszoną lub nałożyć kilka świeżych liści). Tosty zapiec w opiekaczu lub piekarniku na żółtozłoty kolor. Smacznego!

English:
Method
Spread butter on both sides of your toast bread, fill in with cheese, anchovies, sliced tomatoes and basil or sprinkle with oregano. Leave in a sandwich maker or bake in the oven until they become golden. Enjoy!

Italian:
Come si fa
Spalmare le fette con il burro su tutti e due lati, riempire con il formaggio, pomodorini e acciughe, mettere sopra qualche foglio di basilico oppure l'origano. Lasciare nel tostapane finché non diventino dorate. Buon appetito!