Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

19/03/2015

Zapiekane tosty z serem i sardelą - Cheese and anchovies toasts - Tramezzini tostati con le acciughe e formaggio

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
2 kromki pieczywa tostowego/ 2 slices of toast bread/ 2 fette di pan tostato
2 plasterki ementalera lub goudy/ 2 slices of cheese (Emmentaler or Gouda) - 2 fette di Emmenthal o del vostro formaggio preferito
filety z sardeli w oleju/ anchovies in oil/ acciughe sottolio
bazylia lub oregano/ basil or oregano/ basilico o origano
pomidorki/ cherry tomatoes/ pomodori ciliegini
20 g masła/ 0.7 oz butter/ 20 g di burro

Polski:
Wykonanie: Kromki chleba tostowego posmarować z obu stron masłem, wypełnić serem, sardelą i plastrami pomidorków, posypać oregano lub bazylią (suszoną lub nałożyć kilka świeżych liści). Tosty zapiec w opiekaczu lub piekarniku na żółtozłoty kolor. Smacznego!

English:
Method: Spread butter on both sides of your toast bread, fill in with cheese, anchovies, sliced tomatoes and basil or sprinkle with oregano. Leave in a sandwich maker or bake in the oven until they become golden. Enjoy!

Italiano:
Come si fa: Spalmare le fette con il burro su tutti e due lati, riempire con il formaggio, pomodorini e acciughe, mettere sopra qualche foglio di basilico oppure l'origano. Lasciare nel tostapane finché non diventino dorate. Buon appetito!