Labels

01/03/2016

Słone ciasteczka z kminkiem - Caraway Biscuits - Biscotti salati al cumino

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polish/English/Italian
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
300 g mąki jaglanej / 10.5 oz millet flour/ 300 g di farina di miglio
100 g mąki orkiszowej/ 3.5 oz spelt flour/ 100 g di farina di farro
100 g mąki pszennej z pełnego przemiału/ 3.5 oz wholemeal flour/ 100 g di farina integrale
250 g masła (lub oleju kokosowego*)/ 8.8 oz butter (or cocco oil*)/ 250 g di burro (oppure olio di cocco*)
1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo
2 żółtka/ 2 yolks/ 2 tuorli
sól i kminek/ salt and caraway seeds/ sale e semi di cumino

Polski
Wykonanie:
Wymieszać, najlepiej ręcznie, wszystkie składniki, razem z solą do smaku. Rozwałkować i formować ciasteczka, każde posmarować białkiem i posypać kminkiem. 

Przełożyć na natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę i upiec w piekarniku nagrzanym do 200° C na jasnozłoty kolor. 

English 
Directions:
Mix all the ingredients together with salt to taste. Then roll out the dough and cut the cakes. Brush them with egg whites and sprinkle with caraway seeds.

Bake at 400° F until golden. Keep in a tin. 

Italiano
Come si fa:
Mettere tutti gli ingredienti insieme tranne i semi. Stendere l'impasto e tagliare i biscotti. Spennellarle col albume e cospargere con i semi di cumino. 

Deponetele su una piastra unta o ricoperta di carta da forno e cuocere in forno già caldo a 200 gradi finché non diventano dorati. Conservare in una scatola.