Labels

11/05/2016

Ciastka ryżowe z bananem - Rice & Banana Tea Cakes - Biscotti di riso e banana

Smakołyki Angeli na Facebook
Polish/English/Italian
Składniki/ Ingredients/ Ingredienti:
180 g kleiku ryżowego (bananowego)/ 6.3 oz congee rice (rice porridge)/ 180 g di crema di riso
5 łyżek wiórek kokosowych/ 5 tbs coconut flakes/ 5 cucchiai di farina di cocco
150 g masła/ 5.2 butter/ 300 g di burro
1 szklanka mąki pszennej lub jaglanej (ok. 130 g)/ 1 cup white plain flour/ 1 tazza (130 g) di farina
1 szklanka cukru/ 1 cup sugar/1 tazza di zucchero
3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking powder/ 1 cucchiaino di lievito per i dolci
1/2-1 banan/ 1/2-1 banana/ 1/2-1 banana

Polski
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto (banan najlepiej mały, lub pół dużego). Formować małe kuleczki lub nieregularne stożki. Piec ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180°C.

English
Method: Mix all the ingredients well in a bowl, knead and divide the dough into small, teaspoon size, balls. Bake them in 180°C for about 15-20 minutes. 

Italiano
Come si fa: Lavorare bene con le mani tutti gli ingredienti per ottenere un impasto omogeneo. Formare con un cucchiaino piccole sfere, cuocere in forno preriscaldato a 180°C per circa 15-20 minuti.