Labels

11/05/2016

Muffiny czekoladowe z bananami - Chocolate & Bananas Muffins - Muffins alle banane e cioccolato

#SmakoykiAngeli  #leprelibatezzediangela  #angelasdelicacies
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti:
230-250 g mąki/  8-8.8 plain all purpose white flour/ 230-150 g di farina 00
2-3 łyżki cukru lub syropu miętowego/ 2-3 tbs sugar or mint syrup/ 2-3 cucchiai zucchero o sciroppo di menta
100 g siekanej czekolady/ 3.5 oz chopped chocolate/ 100 g di cioccolato tagliato a pezzettini
1 łyżka kakao/ 1 spoonful cocoa/ 1 cucchiaio di cacao
1 łyżeczka proszku do piecz./ 1 teaspoon baking powder/ 1 cucchiaino di lievito per i dolci
wanilia lub cukier waniliowy/ 1 teaspoons vanilla extract/ 1 bustina di vaniglina o vaniglia
2 jajka/ 2 eggs/ 2 uova
3 banany/ 3 bananas/ 3 banane
125 ml oliwy lub oleju/ 125 ml olive oil/ 125 ml di olio di oliva

Polski  
Wykonanie: Składniki mokre zmiksować z mokrymi (tj. jajka z oliwą, bananami, czekoladą mleczną lub gorzką, syropem miętowym), wymieszać suche z suchymi (tj. mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i kakao), po czym wszystko razem wymieszać lub zmiksować. Do foremek papierowych wlać ciasto. Piec w 180° C przez ok. 30 minut, sprawdzić patyczkiem, gdyż czasem ciastka gotowe są wcześniej. Wystudzone muffiny posypać cukrem pudrem.

English
Directions: Mix wet ingredients with wet ingredients (i.e. bananas with eggs, olive oil, chocolate. mint syrup and vanilla), dry ones with dry ones (i.e. flour with cocoa and baking powder) then mix them together. Fill in the cupcake liners. Bake at at 355° F for about 30 minutes. When cool, sprinkle them with icing sugar. 

Italiano
Come si fa: Si mischia gli ingredienti umidi con gli umidi (le banane con l'olio, le uova, lo sciroppo ed il cioccolato), i secchi con i secchi (la farina con il lievito, la vaniglina ed il cacao), poi si mischia tutto insieme e bene. Si riempiono i pirottini e si cuociono al forno caldo di 180° C gradi per circa mezzora. Quando saranno fredde, decorarle con lo zucchero a velo. 

 

No comments:

Post a Comment