Labels

06/05/2016

Suflet ze szparagami - Asparagus Flan Recipe - Sformatini agli asparagi

Smakołyki Angeli na Facebook

Polski
Wykonanie: Gotujemy szparagi w osolonej wodzie, odcinamy łebki, miksujemy nóżki. Ubijamy pianę z białek, miksujemy żółtka ze zmiksowanymi szparagami, mieszamy z pianą białek, dodajemy łebki, starty parmezan lub inny ser, mieszamy delikatnie (można dodać 1-2 łyżki mąki), doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do foremek papierowych lub "sufletówek" i pieczemy w gorącym piekarniku ok 20 minut. (Ilości wg gustu i uznania)

English
Method: Cook the asparagus in salted water, cut off the heads and leave apart and blend the remaining parts. Beat egg whites until stiff peaks are formed. Mix egg yolks with the blended asparagus, add the whites, the heads, 1-2 table spoons plain all purpose flour, Parmesan cheese and salt and pepper to taste. Cook in hot oven for about 20 minutes. (Quantities according to your preferences)

Italiano
Come si fa: Cuocere gli asparagi, tagliare le punte e metterle a parte. Frullare le gambe. Montare gli albumi. Mescolare i tuorli con le gambe frullate, aggiungere gli albumi, le punte, parmigiano grattugiato, 1-2 cucchiai di farina, sale e pepe a piacere e mettere tutto insieme delicatamente. Cuocere in forno caldo per circa 20 minuti. (La quantità degli ingredienti dipende da te ;-).