Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

04/05/2016

Twarogowo-truskawkowy deser - White & Red Dessert - Fette dolci bianco rosse


Polska wersja
Wykonanie: Proponuję wysuszyć w tosterze kromki chleba tostowego (przez kilka minut, żeby chrupał). W międzyczasie wymieszać twaróg ze śmietaną i zrobić mus z truskawek (z cukrem). Ser ze śmietaną nałożyć na chrupiące kromki, polać musem i udekorować śmietaną. Smacznego!

English version
Directions: Toast slices of bread until crispy. In the meantime mix a bit of quark or fresh cheese with cream. Spread over the toasts over with strawberry mousse and decorate with cream. 

Italiano:
Come si fa: Tostare il pane per qualche minuto. Mescolare formaggio quark o fresco con un po' di panna e spalmare il pane con questa crema. Decorare delle fette con il mousse alle fragole e la panna fresca. 





Przepis ten bierze udział w kulinarnej akcji:

Biało-czerwono na talerzu