Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

18/05/2016

Kokosanki w czekoladzie - Cocco & Chocolate Tea Cakes - Dolcetti al cocco e cioccolato

Smakołyki Angeli via Facebook
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
150 g wiórek kokosowych/ 5.2 coco flour/ 150 g di farina di cocco
225 g cukru/ 225 g sugar/ 225 g di zucchero
3 białka/ 3 egg whites/ 3 albumi
200 g gorzkiej czekolady/ 7 oz dark chocolate/ 200 g di cioccolato fondente
 wafle/ wafers/ ostie di wafer


Polski:
Wykonanie:
Ubić białka z cukrem mikserem, dodać kokos i wymieszać. Na małe kawałki wafla nałożyć masę kokosowo-białkową. Upiec w 180° C na jasno złoty kolor. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ewentualnie w odrobinie mleka lub wody. Zanurzać wierzch ciasteczka w rozpuszczonej czekoladzie i odstawić do wysuszenia.  Smacznego!

English:
Method:
Beat the whites with sugar until stiff, add the coco flakes and mix well. Fill in small pieces of wafer with the coco cream and bake at 350° F until golden. Melt the chocolate and emerge each tea cake in it. Leave them to cool and serve.

Italian:
Come si fa:
Sbattere gli albumi con lo zucchero, aggiungere la farina di cocco ed amalgamare. Mettere su piccoli pezzi di wafer e cuocere in forno già caldo a 180° C finché i dolcetti diventano dorati. Sciogliere il cioccolato a bagno maria mescolando con cura. Intingere la fronte di ogni dolcetto nel cioccolato fuso e lasciare ad asciugare.


 

Przepis ten bierze udział w kulinarnej akcji:

Wiosenne słodkości 2016