#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Polski/English/Italiano
Składniki/ Ingredients/ Ingredienti:
60 g sezamu/ 2.1 oz sesame seeds)/ 60 g di semi di sesamo
100 g oleju kokosowego/ 3.5 oz coconut oil/ 100 g di olio di cocco
150 g mąki orkiszowej/ 5.2 oz spelt wheat flour/ 150 g di farina di farro
60 g mąki jaglanej/ 2.1 oz millet flour/ 60 g di farina di miglio
60 g mąki jaglanej/ 2.1 oz millet flour/ 60 g di farina di miglio
1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo
1 łyżka miodu 1 tbs honey/ 1 cucchiaio di miele
1 łyżka miodu 1 tbs honey/ 1 cucchiaio di miele
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking powder/ 1 cucchiaino di lievito per i dolci
+
morele, brzoskwinie lub nektarynki/ apricots, peaches or nectarines/ albicocche o nocepesche o pesche
+
morele, brzoskwinie lub nektarynki/ apricots, peaches or nectarines/ albicocche o nocepesche o pesche
Polski
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto (można użyć tylko mąki jaglanej - dla osób nietolerujących gluten, gdy ciasto wyda nam się zbyt sypkie, dolać jeszcze trochę oleju). Wyłożyć ciastem spody papierowych foremek , ozdobić kawałkiem owocu. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180°C.
English
Method: Mix all the ingredients well in a bowl, knead and fill in the cupcake bases with it. Decorate each cake with a slice of fruit. Bake them in 180°C for about 10-15 minutes.
Italiano
Come si fa: Lavorare bene con le mani tutti gli ingredienti per ottenere un impasto omogeneo. Riempire le basi dei pirottini con l'impasto e decorare ogni biscotto con un pezzo di albicocca. Cuocere in forno preriscaldato a 180°C per circa 10-15 minuti.
No comments:
Post a Comment