Labels

05/09/2016

Babeczki z białą czekoladą i orzechami laskowymi - White Chocolate & Hazelnuts Muffins - Muffin con cioccolato bianco e nocciole

Smakołyki Angeli via Facebook
Polski/English/Italiano
Składniki /Ingredients/Ingredienti
300 g mąki/ 10.5 oz all purpose flour/ 300 g di farina
100 g oleju np. kokosowego/ 3.5 oz cocco oil/ 100 g di olio di oliva o cocco
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking powder/ 1 cucchiaino di lievito
5 łyżek mleka/ 5 tbs milk/ 5 cucchiai di latte
150 g śmietany/ 5 oz cream/ 150 g di panna da cucina
130 g cukru / 4.5 oz sugar/ 130 g di zucchero
3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova
100 g białej czekolady/ 3.5 oz white chocolate/ 100 g di cioccolato bianco
100 g orzechów laskowych/ 3.5 oz hazelnuts/ 100 g di nocciole

Polski:
Wykonanie: Wymieszać mikserem żółtka z cukrem, później śmietaną, mlekiem, cukrem, mąką z proszkiem i olejem. Na koniec dodać ubite białka oraz pokruszona czekoladę z pokrojonymi na kawałki orzechami i delikatnie wymieszać. Foremki na babeczki z pergaminowymi wkładkami napełnić do 3/4 ciastem.  Piec w 200°C przez ok. 15-20 minut.

English
Method: Mix all the ingredients besides egg whites, chocolate and hazelnuts. Beat the egg whites and add delicately to the batter together with chopped hazelnuts and white chocolate, stir well. Fill in the cupcake liners 3/4 full. Bake at 390°F for about 15-20 minutes.

Italiano 
Come si fa: Mescolare tutti gli ingredienti con la frusta elettrica tranne gli albumi, il cioccolato e le nocciole. Sbattere gli albumi ed incorporare delicatamente con l'impasto assieme con le noci tritate ed il cioccolato tagliato a pezzi. Riempire i pirottini solo per 3/4 della loro capienza. Facciamoli cuocere nel forno già caldo a 200°C per 15-20 minuti.