Labels

27/09/2016

Makaroniki kokosowo-owsiane - Coconut And Oats Cookies - Biscotti al cocco e fiocchi di avena

Smakołyki Angeli via Facebook
Polski/English/Italiano
Składniki/Ingredients/Ingredienti
150 g wiórek kokosowych/ 5.2 oz coco flakes/ 150 g di farina di cocco
3/4 szklanki cukru / 3/4 cup sugar/ 3/4 di tazza di zucchero
2-3 łyżki płatków owsianych/ 2-3 tbs oat flakes/ 2-3 cucchiai di fiocchi di avena
2 łyżki mąki/ 2 tbs white all purpose flour/ 2 cucchiai di farina
2 białka/ 2 egg whites/ 2 albumi
 wafle/ wafers/ wafer 

Polski:
Wykonanie: Ubić białka z cukrem mikserem, dodać kokos (jeśli wiórki są zbyt "grube", lepiej jak je delikatnie przemielimy), płatki owsiane, mąkę i wymieszać. Nałożyć masę na pokrojone wafelki. Upiec w 180° C (ok. 10 minut). Smacznego!

English:
Method: Beat the whites with sugar until stiff, add the coco and oat flakes with the flour and stir everything  well. Fill in small pieces of wafer with the coco cream and bake at 180° C/ 350° F  for about 10 minutes.

Italian:
Come si fa:
Sbattere gli albumi con lo zucchero, aggiungere la farina di cocco, i fiocchi, la farina ed amalgamare. Mettere sui piccoli pezzi di wafer e cuocere in forno già caldo a 180° C per circa 10 minuti.