Labels

Lunch (189) Pranzo (189) Obiad (183) Cena (152) Cakes (144) Ciasta (142) Torte (138) Tea cakes (129) Ciastka (122) Dolcetti (118) Supper (109) Dolci (94) Kolacja (94) Cookies (88) Desery (86) Desserts (86) Pieczywo (58) Pane (55) Bread (54) Śniadania (33) Dodatki (29) Sałatki (29) Insalate (28) Salads (28) Side dishes (27) Soups (26) Zupy (26) Minestroni (25) Contorni (24) Drinks (22) Antipasti (21) Bevande (21) Breakfasts (21) Napoje (21) Przystawki (20) Starters (20) Pizza (17) Gratin (14) Pancakes (14) Zapiekanka (14) Akcje kulinarne (13) Le crepes (13) Naleśniki (13) Preserves (10) Przetwory (10) Konkurs (9) Confetture (6) Biscotti salati (5) Marmellate (5) Colazioni (3) ALFABETYCZNY SPIS CIAST (2) ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK (2) Gardiniere (2) Śniadanie (2) Kolacje (1) Liebster Blog Award 2015 (1) PHOTOS/FOTO (1) WSPÓŁPRACA (1)

05/09/2016

Filet z flądry w miodzie i musztardzie - Honey & Mustard Glazed Plaice Recipe - Platessa al miele e senape

Smakołyki Angeli via Facebook
Polski:
Wykonanie: Mieszamy łyżkę miodu, musztardy i octu winnego, odstawiamy. W międzyczasie solimy flądry, prószymy mąką i polewamy miodową marynatą, na wierzch kładziemy odrobinę masła. Smażymy ryby w gorącym oleju z obu stron, ew. pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku. Podajemy wg gustu.

Italiano:
Come si fa:  Mescolare 1 cucchiaio di miele con 1 cucchiaio di senape e 1 cucchiaio di aceto di vino bianco e lasciamo riposare un po'. Nel frattempo spolverare i filetti di platessa con la farina e sale. Scaldare l'olio in una padella adatta a temperature molto alte. Mettere in padella il pesce, con il lato della pelle rivolto verso il basso, versare la marinata col miele. Cuocere per 2-3 minuti, poi giratelo con attenzione e fatelo cuocere per altri 2 minuti dall'altro lato. Servite come vi piace.

English version on request...