#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicacies |
Wykonanie: Fasolę jaś (dla 2 osób ok 100-150 g) namoczyć na noc, ugotować w osolonej wodzie, wyjąć łyżką cedzakową, wody nie wylewać. Burak szpinakowe (ew. szpinak - mały lub średni bukiet) ugotować i przyprawić czosnkiem wg przepisu na Sałatkę z buraka szpinakowego. 1-2 ziemniaki pokroić w kostkę. Wodę po fasoli zagotować (uzupełnić szklanką wody), wrzucić doń ziemniaki. Na lekko podgotowane ziemniaki wsypać makaron (ok 250 g) i ugotować. Odcedzić makaron z ziemniakami, wymieszać z burakiem szpinakowym (ew. szpinakiem), którego łodygi można wcześniej pokroić. Pokropić oliwą z oliwek, można posypać startym serem.
English and Italian versions on request - please fill in the blog contact form.
Źródło:/Source:/La ricetta originale:
Przepis bierze udział w akcji kulinarnej:
No comments:
Post a Comment