Labels

08/02/2017

Kokosanki ryżowo-orkiszowe z czekoladą - Coconut & Chocolate Tea Cakes Recipe - Biscotti integrali al cocco e cioccolato

Smakołyki Angeli na Facebooku
Polish/English/Italiano
Składniki/ Ingredients/ Ingredienti:
100 g kleiku ryżowego/ 3.5 oz congee rice (rice porridge)/ 100 g di crema di riso
100-150 g wiórek kokosowych/ 3.5-5.2 oz coconut flakes/ 100-150 g di farina di cocco
150 g masła/ 5.2 butter/ 5.2 g di burro
100 g pełnej mąki orkiszowej / 3.5 oz spelt flour/ 100 g di farina integrale di farro spelta
100 g cukru/ 3.5 oz sugar/ 100 g zucchero
2 jajka/ 2 eggs/ 2 uova
1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 tea spoon baking powder/ 1 cucchiaino di lievito per i dolci

Polski 
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto (jeśli się kruszy, dodać masła lub kolejne jajko). Formować małe kuleczki. Utworzyć w każdej palcem dołek, wypełnić go kawałkiem gorzkiej czekolady, np. w postaci cyferki lub literki. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180°C.

English
Method: Mix all the ingredients well in a bowl, knead and divide the dough into small, teaspoon size, balls, place your finger into each ball to form a hole and fill it in with a piece of dark chocolate. Bake them in 180°C for about 10-15 minutes. 

Italiano
Come si fa: Lavorare bene con le mani tutti gli ingredienti per ottenere un impasto omogeneo. Formare con un cucchiaino piccole sfere, con il dito fare dei buchi, riempirli con un pezzo di cioccolato fondente.  Cuocere in forno preriscaldato a 180°C per circa 10-15 minuti.