Labels

18/02/2015

Sernik Izaura - Cheese Cake Isaura - Torta Isaura

Smakołyki Angeli na Facebook
Polski/English/Italiano
Składniki/ Ingredients/Ingredienti:
250 g margaryny lub masła/ 250 g (9 oz) margarina or butter/ 250 g margarina o burro
5 łyżek wody/ 5 tbs water / 5 cucchiai di water
1.5 szklanki cukru/ 1.5 cups sugar/ 1.5 tazze dello zucchero
3 łyżki kakao/ 3 tbs cocoa/ 3 cucchiai di cacao
4 jajka/ 4 eggs/ 4 uova
1.5 szklanki mąki/ 1.5 cups all purpose white flour/ 1.5 tazze di farina grano 00
1 płaska łyżka proszku do pieczenia/ 1 soup sp baking powder/ 1 cucchiaio di lievito
1 torebka cukru waniliowego/ 1 ts vanilla extract/ 1 bustina di vaniglia                                 

Warstwa serowa/ Quark cheese layer/ Lo strato di formaggio quark
700 g twarogu (np. z wiaderka)/ 700 g (24.5 oz)  quark cheese / 700 g di formaggio quark
1 szklanka cukru/ 1 tea cup sugar / 1 tazza di zucchero
100 g masła/ 100 g (3.5) butter/ 100 g di burro 
4 jajka/ 4 eggs/ 4 uova

Polski
Wykonanie: Wodę, margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao podgrzewamy na wolnym ogniu (gotujemy od 3-5 minut) i odstawiamy do ochłodzenia. Odlewamy pół szklanki masy na polewę. Dodajemy żółtka, mieszamy, dodajemy mąkę z proszkiem, mieszając. Z białek ubijamy pianę, dodajemy delikatnie mieszając. Wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ser zmielić, dodać żółtka, masło wymieszać. Mikserem ubić białka z cukrem, dodać do sera i delikatnie wymieszać. Nałożyć na blaszkę pierw warstwę ciemną, później serową i upiec. Sernik pieczemy ok 50 minut w 200°C. Upieczony polewamy odstawioną wcześniej polewą. Można ponacinać ciasto, żeby polewa lepiej wchłonęła się i udekorować ciasto orzechami lub kokosem.

English 
Directions: Put the margarine, water, sugar, vanilla, cocoa into a pot and make it melt or even boil (up to 5 minutes) in a medium skillet over medium heat, then leave it apart until it cools down. Before adding all the other ingredients (apart from the egg whites), that is flour with baking powder and yolks, leave 1/2 cup of this cream for covering the final baked cake. Beat the egg whites and mix them with the batter delicately. Place into your baking tin wrapped with baking paper. Grind the quark cheese, mix with the egg yolks and butter well. Beat the egg whites in a free standing electric mixer with a paddle attachment or use a handheld electric whisk) on rapid speed, add sugar and beat again to stiff peaks, add the quark cheese and mix with a spoon. First put the dark layer, then the white (cheese) layer and bake. Bake at 200°C (375° F) for about 50 minutes. Decorate the cake with the batter left before for this purpose and (optionally, sprinkle coconut flour) on the top of the cake.

Italiano
Come si fa: Devi far bollire l'acqua con la margarina, il cacao, lo zucchero e la vaniglia (e lasciala sul fuoco per 3-5 minuti). Lascia 1/2 della tazza per poter decorare la torta già fatta. Aggiungi tutti gli altri ingredienti tranne gli albumi. Devi sbattere gli albumi ed aggiungerli alla fine mescolando delicatamente. Macinare il formaggio quark, mescolare bene con i tuorli ed il burro. Sbattere gli albumi con lo zucchero, aggiungere la crema di formaggio e mischiare bene. Sulla teglia mettere prima l'impasto scuro, poi  lo strato di formaggio e cuocere. Si cuoce la torta nel forno caldo di 200 gradi per circa 50 minuti. La torta ancora calda si decora con la crema che hai lasciato nella tazza (e volendo qualche noce o la farina di cocco).